Kleine bedrijven, MKB en hele grote bedrijven. We hebben voor allemaal gewerkt. Wanneer een bedrijf personeel heeft kunnen onze diensten interessant voor ze zijn. Hoeveel werknemers dit zijn maakt niet uit. Lees hier onze verhalen die wij hebben beleefd samen met onze opdrachtgevers.

Hoe kan een grote organisatie zoals Fellowmind, met veel jong talent, onderscheidend blijven op de huidige arbeidsmarkt door middel van secundaire arbeidsvoorwaarden? En als dit onderscheidend vermogen er vervolgens is, hoe kan je dit dan het beste communiceren aan de werknemers?

Fellowmind was toen wij met ze in contact kwamen al redelijk ver met het goed in beeld brengen van de huidige secundaire arbeidsvoorwaarden. En er was in-house ook al wel expertise aanwezig om met deze arbeidsvoorwaarden aan de slag te gaan.

Lees hier hoe Not Secondary bijgedragen heeft »

Albron is een grote werkgever met meerdere cao’s. Not Secondary heeft gekeken, doormiddel van een Quick Scan, of er genoeg onderscheidend vermogen in de huidige situatie aanwezig is en wat er eventueel geoptimaliseerd of toegevoegd zou kunnen worden.

Omdat Albron zich afvroeg of er in het huidige pakket genoeg onderscheidend vermogen aanwezig was wilde ze graag alles een keer over de schutting gooien richting een bureau met de expertise op secundaire arbeidsvoorwaarden. Om hier vervolgens met een externe blik naar te kijken. Daarnaast zijn de werknemers nu verdeeld over meerdere cao’s, dit levert uitdagingen op in de communicatie en eventuele optimalisatie van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook hier leeft de vraag hoe dit in de toekomst aangepakt kan worden.

Lees hier hoe Not Secondary bijgedragen heeft »

‘Een arbeidsvoorwaardenpakket met meer onderscheidend vermogen en een manier van communiceren die meer aanspreekt dan een standaard personeelshandboek. Dat was het vraagstuk van Zinkunie. Onze volledige dienstverlening van optimalisatie tot communicatie kwam hier mooi tot zijn recht.’

Aangesloten bij een CAO betekent dat je dezelfde basis arbeidsvoorwaarden aanbiedt als jouw concurrenten die hier ook bij aangesloten zijn. Wat als je als werkgever dit niet onderscheidend genoeg vind? Precies! Dan laat je Not Secondary kijken wat jouw pakket wel onderscheidend maakt. Samen met Anouk en Lieke van Zinkunie’s HR afdeling hebben we dit interessante traject doorlopen. Met als uitkomst een onderscheidend arbeidsvoorwaardenpakket en een unieke manier van communiceren.

Lees hier hoe Not Secondary bijgedragen heeft »

‘Na een harmonisatie van enkele werkmaatschappijen was het voor Royal Eijkelkamp de vraag, welke veranderingen kunnen we nu nog doen aan het arbeidsvoorwaardenbeleid om het pakket onderscheidender te maken?’

Het samenvoegen van verschillende werkmaatschappijen is een behoorlijke klus. Denk alleen al aan de verschillende culturen en regelingen die bij elkaar gebracht moeten worden. En hoe creëer je vervolgens een situatie waarbij de werknemers zich in het geharmoniseerde arbeidsvoorwaardenpakket kunnen vinden? Bij dit vraagstuk hebben wij Royal Eijkelkamp met veel plezier mogen helpen.

Lees hier hoe Not Secondary bijgedragen heeft »

‘Het toevoegen van een aantal arbeidsvoorwaarden, om vervolgens deze samen te voegen met de bestaande voorwaarden en deze te communiceren via de Not Secondary Reward Statement’.

Half ‘22 liep de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Convenant van VanderMeulen af. Dit betekende voor hun een mogelijkheid om te kijken of er een update nodig was. Daarnaast wilde ze naast de nieuwe C.A.R. ook een document wat meer paste bij de uitstraling van het bedrijf en de kernwaarden.

Lees hier hoe Not Secondary bijgedragen heeft »

Hoe blijf je als wereldwijd opererende organisatie een interessante partij in een competitieve markt? En als je dan vervolgens onderscheidend bent hoe zorg je er dan voor dat alle werknemers snappen wat er aangeboden wordt en dit vervolgens op een makkelijke manier kunnen vinden?

Capgemini is een groot wereldwijd bedrijf met een forse legacy aan arbeidsvoorwaarden. En omdat Capgemini in een competitieve branche opereert is het altijd van belang om een modern arbeidsvoorwaardenpakket te hanteren.

Lees hier hoe Not Secondary bijgedragen heeft »

MSPS heeft een strategie waarbij verschillende bedrijven zijn aangekocht. Bedrijven met een eigen legacy aan secundaire arbeidsvoorwaarden. De focus bij dit project was dan ook om een pakket aan voorwaarden op te stellen die past bij de visie van MSPS en wat de werknemers belangrijk vinden.

Het vraagstuk van MSPS was daardoor niet alleen een optimalisatie- en communicatie vraagstuk, maar had ook betrekking op de harmonisatie van de MSPS Groep en het creëren van eenheid.

Lees hier hoe Not Secondary bijgedragen heeft »

Hoe kan je als corporate ervoor zorgen dat de uitgebreide bedrijfscao van meer dan 100 pagina’s ook daadwerkelijk bekend is? En als deze gelezen wordt, hoe zorg je er dan voor dat de meest relevante voorwaarden direct in het oog springen en ook goed begrepen worden. En hoe kunnen we deze ook gebruiken bij de werving van nieuwe collega’s?

Achmea is het coöperatieve moederbedrijf van onder andere Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis. Met miljoenen klanten zijn ze de grootste verzekeringsmaatschappij van Nederland. Ze zijn actief in 6 verschillende landen, 4 in Europa, in Australië en Canada.

Lees hier hoe Not Secondary bijgedragen heeft »

‘ESJ is bezig om het werkgeversmerk opnieuw neer te zetten. Aan dit werkgeversmerk moeten uiteindelijk ook de arbeidsvoorwaarden opgehangen worden. De vraag is nu dan ook welke arbeidsvoorwaarden moeten er anders en wat moet er toegevoegd worden om het werkgeversmerk te versterken.’

ESJ heeft een heel uitgebreid document waarin de arbeidsvoorwaarden worden beschreven. Op dit document hebben we een korte scan gedaan. Hieruit kwam het advies naar voren om aan de slag te gaan met de verlofregeling, extra uitkering bij jubilea, de verhuiskostenvergoeding en de bonusregeling voor aanbrengen van nieuwe werknemers. Daarnaast hebben we geopperd om een sabbatical regeling, prosociale bonus en vrijwilligerswerk toe te voegen aan het pakket voor meer onderscheidend vermogen. Ook hebben we een kosteloze leveranciers check voor ESJ gedaan waarbij we partners hebben voorgesteld met de thema’s mantelzorg, financiële fitheid en mentale gezondheid.

Lees hier hoe Not Secondary bijgedragen heeft »

‘Zelf graag het arbeidsvoorwaardenpakket optimaliseren, maar niet alle expertise in huis? Channable vroeg Not Secondary om bij te springen indien nodig en op hoofdlijnen mee te denken’.

Channable heeft een hele sterke bedrijfscultuur, waar zij erg trots op zijn. Om deze cultuur te ondersteunen willen ze ook graag stappen zetten richting een verbeterd pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. HR Manager Marloes van Overhagen is zelf leidend geweest in dit proces en heeft Paul Brink van Not Secondary gevraagd om op hoofdlijnen mee te denken.

Lees hier hoe Not Secondary bijgedragen heeft »

‘Een aantal specifieke verzoeken voor een sabbatical regeling heeft Stichting NMD doen bewegen de expertise van Not Secondary in te huren. Daarnaast is er gekeken naar andere arbeidsvoorwaarden en een beknopte Reward Statement’.

Hoe kan Stichting NMD als kleine organisatie op een creatieve manier de secundaire arbeidsvoorwaarden invullen en hoe verhouden de huidige secundaire arbeidsvoorwaarden zich t.o.v. de markt? En als verdieping op de arbeidsvoorwaarden, hoe kleed je op de beste manier een sabbatical regeling in, waar vraag naar is vanuit het personeel.

Lees hier hoe Not Secondary bijgedragen heeft »

Cases en klanten aan het woord

Klantverhalen

klantverhalen_mobile_Tekengebied 1

Kleine bedrijven, MKB en hele grote bedrijven. We hebben voor allemaal gewerkt. Wanneer een bedrijf personeel heeft kunnen onze diensten interessant voor ze zijn. Hoeveel werknemers dit zijn maakt niet uit.

Ben jij benieuwd naar de verhalen van onze klanten en wat Not Secondary voor hun heeft betekend? Ga dan snel naar de desktop versie van onze website!

Onze klanten zijn o.a.:

Be Frank Logo
1280px-Achmea_logo.svg
ZinkUnie logo
eosta
Beeldmerk_NMD_full_colorvierkant