Albron is een grote werkgever met meerdere cao’s. Not Secondary heeft gekeken, doormiddel van een Quick Scan, of er genoeg onderscheidend vermogen in de huidige situatie aanwezig is en wat er eventueel geoptimaliseerd of toegevoegd zou kunnen worden.

Tags: Quick Scan, optimalisatie  

Branche: (contract)catering, horeca, hospitality.  

Aantal medewerkers: 4000 + 

Over AlbronAlbron bedenkt, bouwt en beheert foodconcepten met een verhaal. Met als basis een groot gevoel voor gastvrijheid, lekker en gezond eten & drinken, aantoonbare betrokkenheid, het vertrouwen in stevige samenwerkingen en de durf om dingen anders te doen. Die optelsom biedt opdrachtgevers meerwaarde met financieel voordeel, hun gasten een warm welkom, medewerkers een prettige werkgever, leveranciers een sterke partner en de maatschappij een organisatie die vorm geeft aan de toekomst. Bij bedrijven en overheden, op scholen en universiteiten, in ziekenhuizen en zorginstellingen, op evenementen en in verblijfsrecreatie. Met ruim 4.200 gastvrije medewerkers, op bijna 800 locaties in Nederland.

VraagstukOmdat Albron zich afvroeg of er in het huidige pakket genoeg onderscheidend vermogen aanwezig was wilde ze graag alles een keer over de schutting gooien richting een bureau met de expertise op secundaire arbeidsvoorwaarden. Om hier vervolgens met een externe blik naar te kijken. Daarnaast zijn de werknemers nu verdeeld over meerdere cao’s, dit levert uitdagingen op in de communicatie en eventuele optimalisatie van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook hier leeft de vraag hoe dit in de toekomst aangepakt kan worden.  

Aanpak & adviesOm voor Albron te onderzoeken of hun pakket het onderscheidend vermogen heeft wat ze zoeken hebben we een Quick Scan voor ze uitgevoerd. Hierbij hebben we de arbeidsvoorwaarden in kaart gebracht (vanuit de verschillende cao’s), deze getoetst aan de hand van ons Quick Scan model, vergeleken met de markt, en vervolgens de kansen en uitdagingen uiteengezet. Uit deze Quick Scan zijn meerdere potentiële nieuwe arbeidsvoorwaarden naar voren gekomen en een aantal oplossingen op het gebied van communicatie. Ook zijn er adviezen opgenomen over de optimalisatie van een aantal bestaande secundaire arbeidsvoorwaarden.  

Christiane de Jong
Christiane de JongHR Directeur
Lees verder
De heldere en professionele opzet van de quick scan hebben wij als zeer prettig ervaren. Paul had een concrete aanpak en kwam de afgesproken tijdlijn volledig na. Het pallet aan arbeidsvoorwaarden zowel vanuit CAO als interne voorwaarden zijn helder in kaart gebracht en geven de juiste inzichten voor mogelijke potentiële gewenste voorwaarden. Op basis van het in kaart brengen van de verschillende voorwaarden zijn er concrete aanvullende mogelijkheden geadviseerd. Wij gaan zeker een vervolg geven aan de samenwerking en advies vanuit Not Secondary.