Hoe blijf je als wereldwijd opererende organisatie een interessante partij in een competitieve markt? En als je dan vervolgens onderscheidend bent hoe zorg je er dan voor dat alle werknemers snappen wat er aangeboden wordt en dit vervolgens op een makkelijke manier kunnen vinden?

Tags: Optimalisatie, Communicatie, Reward Statement.

Branche: ICT- services, Consultancy.

Aantal medewerkers: 6.000 + (Nederland)

Over Capgemini: Capgemini werkt samen met organisaties aan hun transformatie door de waarde van technologie te ontsluiten.

Als toonaangevende strategische partner voor bedrijven over de hele wereld maken we al meer dan 50 jaar gebruik van technologie om transformatie mogelijk te maken. We richten ons op het gehele gamma aan zakelijke behoeften, van strategie en ontwerp tot het managen van de operatie. Hiervoor maken we gebruik van diepgaande branchekennis en expertise op het gebied van cloud, kunstmatige intelligentie voor data, connectiviteit, software, digitale engineering en platforms.

Vraagstuk: Hoe blijf je als wereldwijd opererende organisatie een interessante partij in een competitieve markt? En als je dan vervolgens onderscheidend bent hoe zorg je er dan voor dat alle werknemers snappen wat er aangeboden wordt en dit vervolgens op een makkelijke manier kunnen vinden? 

Aanpak & advies: Capgemini is een groot wereldwijd bedrijf met een forse legacy aan arbeidsvoorwaarden. En omdat Capgemini in een competitieve branche opereert is het altijd van belang om een modern arbeidsvoorwaardenpakket te hanteren. Om die reden is er dan ook gekozen om een Quick Scan te maken van de huidige situatie zodat we konden toetsen of er op het moment genoeg onderscheidend vermogen aanwezig was. Thema’s waar we onder andere mee aan de slag zijn gegaan tijdens de optimalisatie waren de volgende: 

  • Flexibiliteit in de arbeidsvoorwaarden;
  • Vitaliteit;
  • Onderscheidende verlofvormen; 
  • Eventuele introductie van groene arbeidsvoorwaarden.

Daarnaast was er in de laatste jaren steeds meer toegevoegd aan de arbeidsvoorwaarden, waardoor het voor werknemers lastig was om de arbeidsvoorwaarden te vinden en te begrijpen. Om dit te tackelen hebben we een Reward Statement gemaakt en het arbeidsvoorwaarden document herschreven, met als doel inclusieve en goed te lezen teksten en visualisaties te maken.   

Evi Bertrums
Evi Bertrums Compensation & Benefits Specialist
Lees verder
Al enige tijd hadden we de wens om ons interne arbeidsvoorwaardendocument te herschrijven, zodat deze meer aansluit op de behoeften van onze medewerkers, en begrijpelijk en toegankelijk is. Daarnaast waren we benieuwd of ons arbeidsvoorwaardenpakket nog onderscheidend genoeg is, kijkend naar de behoeften van onze medewerkers en de trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Via ons netwerk kwamen we in contact met NotSecondary die ons hier uitstekend mee geholpen hebben. Samen met hen hebben we een nieuw arbeidsvoorwaardendocument opgesteld, en een zogeheten reward statement ontwikkeld, die zowel huidige als potentiële nieuwe collega’s een duidelijk en verkort overzicht geeft van wat we onze collega’s allemaal bieden. Een externe blik hielp hierbij, en liet ons tevens een spiegel voorhouden. Een extra voordeel was dat NotSecondary alle expertise in huis had; zowel HR ervaring, Marketing ervaring als juridische kennis die allemaal cruciaal zijn bij dergelijke communicatie. Ook was de flexibiliteit en bereikbaarheid van Paul erg fijn. Wij zijn tevreden met het eindresultaat en raden NotSecondary zeker aan als samenwerkingspartner.