‘Het toevoegen van een aantal arbeidsvoorwaarden, om vervolgens deze samen te voegen met de bestaande voorwaarden en deze te communiceren via de Not Secondary Reward Statement’.

Tags: Optimalisatie, communicatie, Reward Statement. 

Branche: Groothandel, import en export, toys, leisure, outdoor. 

Aantal medewerkers: 50+

Over Van der MeulenVan der Meulen is een speelgoed importeur, groothandel en distributeur van speelgoed in alle soorten en maten. Daarnaast ontwikkelen ze eigen merken met een herkenbaar gezicht in de markt. Van der Meulen is de grootste onafhankelijke speelgoed distributeur van Nederland, met een breed assortiment van 6.000 artikelen. Hierin bieden zij elk seizoen veel vernieuwing. Vaste afnemers zijn grootwinkelbedrijven, de recreatiesector, supermarkten en de bekende webshops. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa en daarbuiten.

VraagstukHalf ‘22 liep de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Convenant van VanderMeulen af. Dit betekende voor VanderMeulen een mogelijkheid om te kijken of er een update nodig was. Daarnaast wilde ze naast de nieuwe C.A.R. ook een document wat meer paste bij de uitstraling van het bedrijf en de kernwaarden. 

Aanpak & adviesNot Secondary is aan de slag gegaan met het collectieve arbeidsvoorwaarden reglement en heeft een voorstel gedaan om een aantal arbeidsvoorwaarden hier aan toe te voegen. Onder andere de prosociale bonus heeft een mooie plek gekregen in de geupdate C.A.R. Ook hebben we de arbeidsvoorwaarden die als “normaal” worden gezien, zoals de monsterverkoop (van eigen producten rond de feestdagen) en vrijwilligerswerk bij de speelgoedbank in Friesland beter onder de aandacht gebracht. Als kers op de taart hebben we de nieuwe C.A.R. omgetoverd in een Reward Statement waarbij we de pijlers blokken (financiële zekerheid), speelgoed vliegtuig (verlofregeling) en knuffel (Cultuur en Faciliteiten) hebben gebruikt om de arbeidsvoorwaarden mee in te delen. Een Reward Statement die de cultuur uitstraalt van VanderMeulen en het speelse karakter van de branche! 

René Bakker
René BakkerManaging Director Van Der Meulen
Lees verder
Paul Brink van Not Secondary heeft ons geholpen met de optimalisatie en communicatie van onze arbeidsvoorwaarden. Een proces waar wij erg tevreden over zijn en wat ons uiteindelijk een Reward Statement heeft opgeleverd die mooi en levendig onze arbeidsvoorwaarden beschrijft, helemaal in de stijl van VanderMeulen en de branche waarin wij opereren.