‘Een arbeidsvoorwaardenpakket met meer onderscheidend vermogen en een manier van communiceren die meer aanspreekt dan een standaard personeelshandboek. Dat was het vraagstuk van Zinkunie. Onze volledige dienstverlening van optimalisatie tot communicatie kwam hier mooi tot zijn recht.’

Tags: Optimalisatie, communicatie, Reward Statement. 

Branche: Groothandel, bouw, dak- en gevelmaterialen.

Aantal medewerkers: 200 + 

Over Zinkunie: Bij Zinkunie zorgen we ervoor dat we het goed voor elkaar hebben. Zo kunnen wij jou van goede producten, deskundige adviezen en een uitstekende service voorzien. Hoe beter wij dat doen, hoe beter jij kunt ondernemen! Daar is het ons om te doen, al meer dan twintig jaar. Veel van onze klanten bestellen al jarenlang hun dak- en gevelmaterialen trouw bij Zinkunie. Die loyaliteit is voor ons nog altijd dé drijfveer om elke dag op topniveau producten te leveren en service te verlenen.

VraagstukEen arbeidsvoorwaardenpakket met meer onderscheidend vermogen en een manier van communiceren die meer aanspreekt dan een standaard personeelshandboek. Dat was het vraagstuk van Zinkunie. Onze volledige dienstverlening van optimalisatie tot communicatie kwam hier mooi tot zijn recht.

Aanpak & adviesDe basis van het arbeidsvoorwaardenpakket komt bij Zinkunie uit de cao Metalektro. Het was dan ook bij deze opdracht belangrijk om hier eerst goed inzicht in te verkrijgen. Naast deze arbeidsvoorwaarden die voortvloeien uit de cao had Zinkunie ook een aantal eigen voorwaarden, waaronder bijvoorbeeld een opleidingscentrum. Deze arbeidsvoorwaarden hebben wij vervolgens aangevuld met onderscheidende voorwaarden uit onze database. Om dicht bij de de stijl van Zinkunie te blijven tijdens de communicatie van de arbeidsvoorwaarden hebben we ervoor gekozen om de voorwaarden te verdelen onder pijlers die voor de werknemers van Zinkunie herkenbaar zijn. Dakbedekking (financieel), Aluminum (vrije tijd), Zink (opleiden en ontwikkelen) en Koper (cultuur en vitaliteit). Dit gecombineerd met de vlotte huisstijl van Zinkunie hebben gezorgd voor een unieke stijl van communiceren. 

Anouk Mels
Anouk MelsHR-Manager
Lees verder
De afgelopen jaren zijn wij druk bezig geweest met het verder professionaliseren van onze organisatie. Hierdoor zijn er geleidelijk en soms bijna onopgemerkt steeds meer secundaire arbeidsvoorwaarden toegevoegd aan pakket. Om vol trots aan onze werknemers en sollicitanten te kunnen laten zien wat we allemaal te bieden hebben, hebben wij Not Secondary gevraagd om ons te helpen bij het bundelen en communiceren van onze arbeidsvoorwaarden. Vanaf het eerste contact hebben Paul en Thomas de tijd genomen om Zinkunie beter te leren kennen door o.a. langs te gaan bij verschillende vestigingen. Hierdoor zijn zij goed in staat geweest om een overzichtelijke Reward Statement te schrijven in de taal van onze medewerkers. Door de ruime ervaring die Not Secondary heeft opgedaan bij diverse bedrijven zijn ze goed in staat om advies te geven over het onderscheidend vermogen van verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast hebben ze creatieve en verrassende nieuwe arbeidsvoorwaarden aangedragen om het pakket van Zinkunie compleet te maken. In een notendop was de samenwerking met Not Secondary ontzettend prettig, er is goed geluisterd naar onze wensen, er is gezorgd voor een beeldende opmaak van de secundaire arbeidsvoorwaarden en we zijn geholpen met handige tips om de Reward Statement intern te communiceren.