Hoe kan je als corporate ervoor zorgen dat de uitgebreide bedrijfscao van meer dan 100 pagina’s ook daadwerkelijk bekend is? En als deze gelezen wordt, hoe zorg je er dan voor dat de meest relevante voorwaarden direct in het oog springen en ook goed begrepen worden. En hoe kunnen we deze ook gebruiken bij de werving van nieuwe collega’s?

TagsCommunicatie, recruitment, Reward Statement.

BrancheVerzekeraar, Financiële diensten.

Aantal medewerkers: 13.000 + 

Over AchmeaAchmea is het coöperatieve moederbedrijf van onder andere Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis. Met miljoenen klanten zijn ze de grootste verzekeringsmaatschappij van Nederland. Ze zijn actief in 6 verschillende landen, 4 in Europa, in Australië en Canada.

VraagstukHoe kan je als corporate ervoor zorgen dat de uitgebreide bedrijfscao van meer dan 100 pagina’s ook daadwerkelijk bekend is? En als deze gelezen wordt, hoe zorg je er dan voor dat de meest relevante voorwaarden direct in het oog springen en ook goed begrepen worden. En hoe kunnen we deze ook gebruiken bij de werving van nieuwe collega’s?

Aanpak & adviesDe eerste stap van het proces was een inventarisatie. Kijkend naar het doel van de Reward Statement hebben we onderzocht wat de meest relevante arbeidsvoorwaarden zijn die voortvloeien vanuit de bedrijfscao. Ook hebben we gekeken naar de missie / visie en werkgevers belofte van Achmea, omdat we het belangrijk vinden om naast de arbeidsvoorwaarden ook te laten zien waar Achmea voor staat en welke onderwerpen de organisatie belangrijk vindt. Deze onderwerpen hebben we vervolgens ook direct kunnen linken aan de pijlers waaronder de arbeidsvoorwaarden zijn ingedeeld. Uiteindelijk is de Reward Statement van Achmea 11 pagina’s geworden, waarvan 3 pagina’s gebruikt zijn voor de introductie, meer over Achmea en de afsluiting. Een visueel aantrekkelijk document waarbij (potentiële) werknemers snel kunnen zien waar ze allemaal recht op hebben.

Ad van Zonneveld
Ad van ZonneveldHR beleidsadviseur C & B
Lees verder
We waren al een tijd op zoek naar het verbeteren van de communicatie over onze arbeidsvoorwaarden. Zowel naar potentiële nieuwe collega’s als voor interne communicatie. Met de hulp van Not Secondary is dat gelukt. Het fijne is dat een expert-blik van buitenaf helpt om net even anders te communiceren en te komen tot een concreet eindproduct. De samenwerking met Paul en Thomas verliep erg fijn. We zijn erg blij met het resultaat. Eindelijk een extra middel om onze goede arbeidsvoorwaarden in de etalage te zetten.