‘Communicatie van secundaire arbeidsvoorwaarden met de Not Secondary Reward Statement’.

Eosta heeft een hele mooie visie op HR, met bijpassende sterke secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar de communicatie kan nog beter, want een echt overzicht is er niet. Hierdoor weten de werknemers vaak niet waar wat er is en waar ze moeten zoeken. 

Tags: Duurzaamheid, interne communicatie, Reward Statement, huidig personeel.

Branche: Voedsel en dranken, biologische groente en fruit, 

Aantal medewerkers: 80-100

Over Eosta / Nature & More: Eosta is distributeur van verse biologische en eerlijke groente en fruit, met specialisatie in overzees fruit en Nederlandse kasgroente. Eosta fungeert als innovatieve ketenregisseur voor meer dan duizend telers op zes continenten. Eosta heeft een “trace & tell’ systeem ontwikkeld: Nature & more. Daarmee biedt Eosta consumenten complete transparantie bij biologische producten. Voedseltransparantie is erg belangrijk voor de distributeur; want Verantwoordelijk, Samen en Authentiek zijn de kernwaarden die aan de basis liggen van hun innovatieve aanpak.   

Vraagstuk: Hoe kunnen alle secundaire arbeidsvoorwaarden op een inzichtelijke manier worden opgesteld en gecommuniceerd, zodat het duidelijk wordt voor het huidige personeel én het toekomstige personeel waar ze bij Eosta allemaal recht op hebben? 

Na meerdere gesprekken tussen Not Secondary oprichter Paul Brink en HR-Manager Cornelie Eichelsheim van Eosta was de conclusie dat de secundaire arbeidsvoorwaarden die Eosta aanbiedt, zeer divers en uitgebreid zijn. Daarnaast bevinden de HR-pijlers en het HR-beleid zich al in een vergevorderd stadium. 

Onderzoek & adviesOm het vraagstuk van Eosta op een overzichtelijke en visueel aantrekkelijke manier te tackelen hebben we besloten om een Not Secondary Reward Statement te maken. Aangezien Eosta volledig inzet op de vitaliteit van zijn werknemers hebben we in onderling overleg ervoor gekozen om het document: Eosta Vitaliteit Menu te noemen. 

Waar we deze soms spiegelen tegen de arbeidsvoorwaarden in de sector of tegen een oude situatie is Eosta volledig van eigen kracht uitgegaan. Voor een voorbeeld van de statement die wij gemaakt hebben voor Eosta, klik hier.  

Cornelie Eichelsheim
Cornelie EichelsheimHR Manager bij Eosta
Lees verder
Na een aantal gesprekken met Not Secondary/Paul Brink bleek al gauw dat we een uitgebreider statement wilden. Daar schakelt Not Secondary moeiteloos in mee. Ook na een eerste, bijzonder creatief voorstel werd goed geluisterd en het statement aangepast aan onze wensen. Hiermee hebben we een leuke menukaart met alle arbeidsvoorwaarden voor de (toekomstige) medewerkers.Het geeft een duidelijk beeld wat er allemaal gedaan en georganiseerd wordt voor de medewerkers. Bedankt voor de leuke samenwerking!