Hoe kan een grote organisatie zoals Fellowmind, met veel jong talent, onderscheidend blijven op de huidige arbeidsmarkt door middel van secundaire arbeidsvoorwaarden? En als dit onderscheidend vermogen er vervolgens is, hoe kan je dit dan het beste communiceren aan de werknemers?

Tags: Optimalisatie, Communicatie, Reward Statement.

Branche: ICT- services, Consultancy.

Aantal medewerkers: 450 + (Nederland)

Over Fellowmind: Fellowmind is Europees marktleider in digitale transformatie. We combineren diepgaande branchekennis en maatwerk advies met Microsoft-cloudservices voor het volledige bedrijfsplatform. In onze visie zien we technologie als de enabler van betere menselijke verbindingen. Wij zien verbindingen tussen mensen in de kern van een digitale toekomst. Dit gaat over het menselijker, intuïtiever en persoonlijker maken van digitale interacties. 

Fellowmind neemt organisaties mee op de reis van digitale transformatie. Mensen met plezier met technologie laten werken, en technologie voor hen laten werken: dat is ons doel. 

VraagstukHoe kan een grote organisatie met veel jong talent onderscheidend blijven op de huidige arbeidsmarkt door middel van secundaire arbeidsvoorwaarden? En als dit onderscheidend vermogen er vervolgens is, hoe kan je dit dan het beste communiceren aan de werknemers?

Aanpak & advies: Fellowmind was toen wij met ze in contact kwamen al redelijk ver met het goed in beeld brengen van de huidige secundaire arbeidsvoorwaarden. En er was in-house ook al wel expertise aanwezig om met deze arbeidsvoorwaarden aan de slag te gaan. Wij hebben dan ook hoog over bijgedragen aan de optimalisatie door op verschillende strategische momenten Fellowmind van advies en inspiratie te voorzien. Hierdoor hebben we in co-creatie kunnen werken aan het onderscheidend vermogen van de organisatie. 

Na het proces m.b.t. de optimalisatie hebben wij een Reward Statement gemaakt waarin de nieuwe situatie voor de werknemers van Fellowmind op een vlotte en leuke manier wordt gepresenteerd. Hierdoor krijgen alle werknemers in één document te zien waar ze allemaal recht op hebben. Een document dat gebruikt kan worden tijdens het doen van een aanbod, recruitment, onboarding en voor de huidige werknemers. En wat de waardering en erkenning van het personeel voor alles wat Fellowmind voor ze doet zeker zal verhogen. 

Anneke Nobel
Anneke NobelCHRO
Lees verder
Als groeiende organisatie in een krappe arbeidsmarkt is onderscheidend blijven voor ons erg belangrijk. Wij zijn trots op onze unieke bedrijfscultuur waarin iedereen zichzelf mag zijn. Deze cultuur vind je niet alleen op de werkvloer, maar ook in onze arbeidsvoorwaarden terug. We bieden je een pakket dat mensgericht en modern is. Het Reward Statement wat we, in samenwerking met Not Secondary, hebben opgesteld is een mooie weerspiegeling van onze organisatie geworden. De samenwerking met Not Secondary verliep erg prettig. Paul heeft ons kunnen bijstaan met inspiratie en praktische adviezen. Samen zijn we gekomen tot een Reward Statement dat inhoudelijk goed weergeeft wat we te bieden hebben en een prachtig document is om te zien. Paul heeft ons geholpen om onze arbeidsvoorwaarden op een manier te communiceren waarbij het niet alleen leesbaarder is geworden maar het ook een betere aansluiting vindt bij onze kernwaarden. Ook hebben we een aantal leuke elementen toegevoegd of aangescherpt op basis van zijn outside in adviezen. We zijn super trots op het resultaat!