Hoe bied je in een competitieve markt als de bank- en verzekeringswereld een goed en inclusief pakket aan, wat voor alle generaties interessant is?

Tags: Optimalisatie, Quick Scan

Branche: Financiële diensten

Aantal medewerkers: 1.500 + (Nederland)

Over Van Lanschot Kempen: Als gespecialiseerde wealth manager is Van Lanschot Kempen actief in Private Banking, Investment Management en Investment Banking – met als doel het behoud en de opbouw van vermogen op een duurzame manier, zowel voor de klanten als voor de samenleving waar ze deel van uitmaken. Van Lanschot Kempen, genoteerd aan Euronext Amsterdam, is de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737.

Vraagstuk:In de huidige oververhitte arbeidsmarkt waar nog steeds een ‘war for talent’ gaande is, is het voor Van Lanschot Kempen ontzettend belangrijk dat het huidige pakket aan arbeidsvoorwaarden en benefits genoeg onderscheidend vermogen heeft en goed aansluit bij de doelgroep. Ze hebben daarvoor een bureau met de expertise op secundaire arbeidsvoorwaarden ingeschakeld om hier met een externe blik naar te kijken.

Aanpak & advies: Om voor Van Lanschot Kempen te onderzoeken of hun pakket aan arbeidsvoorwaarden en benefits het onderscheidend vermogen heeft wat ze zoeken hebben we een Quick Scan uitgevoerd. Hierbij hebben we de arbeidsvoorwaarden en benefits in kaart gebracht, deze getoetst aan de hand van ons Quick Scan model, vergeleken met de markt, en vervolgens de kansen en uitdagingen uiteengezet.

De uitkomsten van de Quick Scan bevestigde dat Van Lanschot Kempen op een aantal vlakken al een zeer onderscheidend pakket heeft, maar er zijn ook aanbevelingen gedaan ten aanzien van opkomende trends en ontwikkelingen die mogelijk een interessante aanvulling kunnen zijn op het huidige pakket. Ook zijn er oplossingen aangedragen op het gebied van interne en externe communicatie.

Marie Claire Baas
Marie Claire BaasCompensation & Benefits Specialist
Lees verder
Om ons te blijven onderscheiden met onze arbeidsvoorwaarden, hebben wij een quick scan laten uitvoeren door NotSecondary. Bij Van Lanschot Kempen streven we naar een inclusief pakket, relevant voor alle generaties. Daarom bieden wij bijvoorbeeld een oppasbudget aan voor jonge ouders en grootouderverlof voor collega's die incidenteel bijspringen bij het oppassen op hun kleinkinderen. Door een externe scan te laten uitvoeren door een gespecialiseerde partij als NotSecondary, waarborgen wij dat we geen enkele kans onbenut laten om in de toekomst een nog beter pakket te kunnen aanbieden. NotSecondary heeft veel kennis van de markt en ons voorzien van veel interessante nieuwe inzichten. De uitgebreide analyse en het rapport dat wij hierover ontvangen hebben helpt ons verder te bouwen aan een mooi en inclusief pakket!