Louffee Coffee

Over Louffee Coffee:

Louffee is een bedrijf gebouwd op kwaliteit, en het constant streven naar de beste koffie. Door het aanbieden van de beste klantervaring op het gebied van koffie en service willen zij een klein stukje positiviteit toevoegen aan de dag van de klant. De slogan luidt dan ook: “Giving you the best there is”.

Vraagstuk: Louffee Coffee wil graag uitbreiden zowel op de zaak als in het aantal vertegenwoordigers die bezig zijn op de zakelijke markt. Hier zit zowel een parttime, als fulltime compartiment in. Vooral in de zaak zullen de meeste barista’s parttime aan het werk zijn. Louffee Coffee kwam bij Not Secondary met  het vraagstuk: hoe kunnen wij de secundaire arbeidsvoorwaarden zo in te richten dat, ondanks de vele competitie op het gebied van barista’s en vertegenwoordigers, talent zich aangetrokken gaat voelen tot een functie bij Louffee Coffee? 

 

Onderzoek & advies: 

Samen met de eigenaar hebben we gekeken welke thema’s belangrijk zijn voor Louffee. Hoe wil het bedrijf zich positioneren en wat wil het uitstralen naar toekomstige en huidige werknemers? In overleg hebben we besloten dat de focus zal liggen op opleiding en kwaliteit van de nieuw aan te trekken medewerkers. Louffee laat hiermee zien dat ze niet bang is om te investeren in goed personeel en wil op deze manier ook aan klanten laten zien dat kwaliteit altijd voorop staat. Louffee heeft ook aangegeven dat het via social media aan zijn stakeholders wil laten zien wat het bedrijf doet en welke waarde het creëert voor het personeel.

Implementatie & verandering:

  • Louffee heeft goede connecties in Italië, een land waar de koffiecultuur  extreem hoog in het vaandel staat. Voor de barista’s hebben we een nieuwe secundaire arbeidsvoorwaarde opgesteld. Elke barista krijgt  een betaalde stage en kijkje in de koffiekeuken bij een authentieke Italiaanse koffiebranderij in Italië. Vooral de communicatieve en juridische implementatie van deze voorwaarde is erg belangrijk. Communicatie vanwege het bijzondere karakter van de voorwaarde en het hoge PR gehalte en implementatie vanwege de investering voor het bedrijf en het risico van een kort dienstverband van nieuwe medewerkers t.o.v. de kosten van deze voorwaarde. 
  • Ook voor de nieuwe vertegenwoordigers is gekozen om een secundaire arbeidsvoorwaarde in te richten op het gebied van opleiding & ontwikkeling. Een nieuwe vertegenwoordiger krijgt namelijk de kans om elk jaar een bezoek te brengen aan een van de landen waar Louffee zijn bonen vandaan haalt (denk aan landen in  West-Afrika & Zuid-Amerika). Op deze manier krijgt de vertegenwoordiger extra feeling met het product en de plek waar het vandaan komt, maar zal zijn kennis over koffie ook significant toenemen. Ook voor deze voorwaarden geldt dat vooral de communicatie en de juridische implementatie zeer veel aandacht verdienen. 

Meer weten over deze case? Of wilt u zelf weten of wij wat voor uw bedrijf kunnen betekenen? Stuur ons dan een bericht en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op