Stichting Nationale Milieu Database

Tags: Interne en externe communicatie, Optimalisatie, Duurzaamheid, Milieu, Sabbatical.

Branche: Semi- overheidsinstanties.  

Aantal medewerkers: 5-10

Over Stichting Nationale Milieu Database:
De Nationale Milieudatabase is in het leven geroepen om een eenduidige berekening van de milieuprestatie van bouwwerken in de Nederlandse context te kunnen maken. Deze database wordt beheerd door Stichting Nationale Milieudatabase (Stichting NMD). De stichting is een onafhankelijke organisatie die naast deze database ook de Bepalingsmethode beheert en onderhoudt.

Vraagstuk:
Hoe kan Stichting NMD als kleine organisatie op een creatieve manier de secundaire arbeidsvoorwaarden invullen en hoe verhouden de huidige secundaire arbeidsvoorwaarden zich t.o.v. de markt? En als verdieping op de arbeidsvoorwaarden, hoe kleed je op de beste manier een sabbatical regeling in, waar vraag naar is vanuit het personeel.

Aanpak & Advies:

Not Secondary heeft voor Stichting NMD een project uitgevoerd bestaande uit de volgende onderdelen.

  • Interviews werknemers stichting Nationale Milieudatabase;
  • Het opstellen van een sabbatical leave / langdurig verlof;
  • Not Secondary Reward Statement Stichting NMD;
  • Advies met betrekking tot het optimaliseren huidige arbeidsvoorwaarden;
  • Advies met betrekking tot het optimaliseren toekomstige arbeidsvoorwaarden.

Met dit advies hebben we niet alleen de huidige voorwaarden verbeterd, maar kijken we ook naar de toekomst en wat er eventueel nog meer mogelijk is om de arbeidsvoorwaarden van stichting NMD onderscheidender te maken.

Feedback van Stichting NMD:
Not Secondary heeft goede interviews gehouden met enkele medewerkers en heeft vervolgens een vergelijking gemaakt met andere organisaties op het vlak van sabbatical regelingen. Vervolgens is een goed en bruikbaar advies uitgebracht over de sabbatical regeling en mogelijke andere secundaire arbeidsvoorwaarden.

Not Secondary heeft ook onze arbeidsvoorwaarden overzichtelijk gemaakt in een two pager die heel nuttig is bij de werving.

 

Meer weten over deze case? Of wilt u zelf weten of wij wat voor uw bedrijf kunnen betekenen? Stuur ons dan een bericht en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op