Packhouse B.V.

Tags: Brandstory, externe communicatie, content

Branche: IT, Tech, Software, Data, Apps.

Aantal medewerkers: 5-10

Over Packhouse:
Packhouse is een jonge organisatie die verschillende diensten verzorgd op IT-gebied. Met een team van jonge programmeurs werken zij vanuit het West-Friese Hoorn met veel liefde aan software vraagstukken van verschillende opdrachtgevers.

Vraagstuk: Hoe kan ik een eenduidig beleid hanteren waar de toekomstige HR- Strategie aan opgehangen kan worden?
Getriggerd door de online content die wij posten onze eigen social media(LinkedIn) klopte eigenaar, Tim Baas, van Packhouse bij ons aan om te kijken of we iets voor zijn bedrijf konden betekenen. Onze filosofie, maak jouw werknemers je belangrijkste klant, deelt Tim en wil hij in de toekomst onderdeel maken van zijn HR-beleid.

Implementatie & verandering:
Aangezien Packhouse een jong bedrijf is en het bedrijfsverhaal nog niet rock solid stond hebben we een kernwaarden sessie gedaan met Tim en een van zijn collega’s. Met deze methode hebben een nieuwe brandstory en payoff ontwikkeld voor Packhouse: ‘We Solve Puzzles’.

Lees hier de nieuwe brandstory van Packhouse. Nu de basis staat is er de mogelijkheid om op basis van kernwaarden een HR-kapstok te bouwen en secundaire arbeidsvoorwaarden te koppelen aan de nieuwe kernwaarden.

 Respons & vervolg:
Q3 / Q4 2021 maken wij de balans op en zullen wij de respons & vervolg met jullie delen.

Feedback opdrachtgever:
Tim Baas, Founder @Packhouse: ‘Het was een fijne samenwerking met Not Secondary ondanks dat we door corona maatregelen niet samen konden komen. Er werd goed naar mijn verhaal geluisterd en de juiste termen, ondanks het voor jullie onbekende terrein van IT, werden eruit gepikt.’

Meer weten over deze case? Of wilt u zelf weten of wij wat voor uw bedrijf kunnen betekenen? Stuur ons dan een bericht en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op